Mediawijsheid ook op de werkvloer!

Dit weekend in de krant las ik alweer een artikel over privacy misbruik via sociale media. Dit terwijl ik net bezig was met de voorbereidingen van mijn workshop over ‘mediawijs opvoeden’ die op 5 oktober zal plaatsvinden in CC Zwaneberg (Heist-op-den-Berg). Ik wil namelijk alle digitale vaardigheden die we jongeren dienen bij te brengen in kaart brengen: digitale communicatie, digitaal denken, internetbeveiliging, privacy enz. …

Misbruik zal altijd blijven bestaan en zijn op sociale media ook talrijk aanwezig. Je hoeft niet eens zo ver te kijken. Ik zie dagelijks mensen foto’s posten van anderen die hiervoor geen toestemming hebben gegeven. Velen onder ons pleiten schuldig. Ik las het artikel en dacht bij mezelf, voor het goed kunnen ondersteunen van opvoeders en werkgevers bij vragen rond mediaopvoeding en mediawijsheid is er nog veel werk te verrichten bij Smartinmedia. Aan de slag dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.