Over aubergines enzo …

Enkele weken geleden verscheen er in de krant een artikel over de lessen ‘seksuele opvoeding’. Volgens onze jongeren zijn ze te technisch en worden belangrijke onderwerpen tijdens deze lessen helemaal niet of niet genoeg besproken. Met een zoon in het 6de leerjaar en eentje in het 3de jaar secundair onderwijs, mag ik mezelf ‘ervaringsdeskundige’ noemen op dat vlak. In het kader van mediawijs opvoeden vroeg ik me af of ze tijdens SO ook aandacht schenken aan sexting met emoji’s?

Naar aanleiding van een krantenartikel stelde ik hen de vraag of ze de betekenis kenden van de emoji aubergine en perzik.

Na wat discussiëren over de exacte betekenis ervan, waren ze eruit. Hoort ‘sexting met emoji’s’ anno 2017 dan niet thuis in de lessen relationele en seksuele vorming? Er is duidelijk werk aan de winkel: de lessen SO hebben een update nodig zodat ze thema’s anno 2017 bespreekbaar maken tijdens de les.

Wil jij meer weten over sexting met emoji’s? Lees vooral dit artikel zodat je de Messenger berichtjes binnen de juiste context interpreteert 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.