Over pubers en wifi

Pubers… Een vlot gesprek met ze voeren is niet altijd makkelijk. Veel meer dan  ‘ja’, nee’, ‘duh’ en ‘boeie’ ! komt er vaak niet meer uit. De ene moment bombarderen ze je als de slechtste ouder van het hele universum en enkele uren later krijg je te horen dat je de leukste mama bent.

Alles begon met de internetverbinding bij ons thuis. Onze wifi … volgens de zoon ‘onze brakka wifi’. Overal was er volgens hem betere verbinding dan bij ons thuis! Bovendien heeft hij ook nog de pech dat ook zijn ouders (en dan bedoelt hij vooral zijn moeder) gebruik maken van die wifi. Dit vraagt volgens hem zoveel dataverbruik dat het spelen op de Playstation voor hem onmogelijk wordt en hij daardoor sociaal geïsoleerd geraakt.

De frons op zijn gezicht raakt me toch meer dan ikzelf wil toegeven, dus besluit ik om onze ‘brakka wifi’ een update te geven. Na een telefoontje met Steven (Telenet), spreken we een datum af om het wifi-bereik in ons huis te testen.

De resultaten van de wifi-check waren bedroevend. Over de ganse lijn gebuisd! Gelukkig gaat het hier over de ‘brakka-wifi’ en niet over één van de rapporten van de zonen 😉

Toen ook Steven het pleidooi van mijn zoon bevestigde kon ik niet anders dan extra toestellen aankopen gaande van powerline-adapters, naar access points …

Als een echte wonderdokter toverde de behulpzame Telenetman onze ‘brakka-wifi’ om in een goed wifi-bereik in alle kamers ten huize Salaets-Vets.

De frons op het voorhoofd van de zoon verdween en een brede glimlach verscheen op zijn gezicht. En hoewel de balans tussen emotie en rationeel denken zoek is bij pubers had zoonlief gelijk. Dankzij de flow-tech technolgy kunnen we nu met z’n allen naar elkaar berichten sturen via de smartphone, tablet, laptop …! Merci Steven, you made my day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.